Välkommen till www.caucasian.se.

 

Syftet med denna sida är att sprida information om rasen kaukasisk ovtjarka / kavkazskaja ovtjarka och om våra hundar. Vi planerar för uppfödning av rasen i liten skala.

 

Välkommen att titta runt och har du frågor är du välkommen att höra av dig för mer information. Sedan 1997 har jag levt med hundar av herdehundstyp, först kuvasz och nu kaukasisk ovtjarka - hundar som passar min perfekt - keliga, roliga, kloka, trygga hundar !

 

Här vaktar jag. Inget av materialet på denna hemsida får användas utan mitt tillstånd.

Allt otillbörligt användande kommer att anmälas !

 

Läs här, Rasinfo och mina tankar om att skaffa herdehund:

 

Drago-dottern Laxtjärns Heppe'Li, en underbar familjehund, här som valp tillsammans med lillmatte.

Tack till Heppe'Lis ägare för bilden.

 

 

VIKTIGT ! Funderar du på att köpa en kaukasisk ovtjarka ? Läs detta först !

 

 

 

 

 

En kort presentation:

 

Jag har alltid haft hundar. När jag var liten fick jag och vår collievalp välling samtidigt. Collien och jag växte upp tillsammans, och vi var bästa vänner. Det var här det började, jag kan inte vara utan hund. Hunden är människans bästa vän !

 

1982 flyttade jag till Sverige från Finland, som är mitt hemland. Som vuxen har jag haft schäfer och kuvaszer och nu kaukasisk ovtjarka.

 

På bilden jag och kuvaszhanen Multi Ch Trevnadens Egeszseges i Helsingfors. "Muffe" fick WW-98 titteln och var även bäst i rasen.

 

Redan år 1997 såg jag en bild på en vacker hund, som tilltalade mig stort. Det var en kaukasisk ovtjarka /kavkazskaja ovtjarka.

2006 kom den första kaukasiska ovtjarkan till oss, Tachetee Drago, som vi hämtade som valp i Finland. Vi är väldigt nöjda med Drago. Han har A/B höfter, ett cert och SV-07 titteln, och det bästa av allt, han har ett härligt temperament. Stort tack till Tarja för denna hund ! Drago finns till avel för lämpliga tikar. 

 

Drago vid 5 veckors ålder

 

 

Vi bor på landet, ca en timmes bilresa från Stockholm. Närmsta stad är Strängnäs. Vi har vuxna pojkar och en tjej i tonåren. Vårt hus, ursprungligen ett gammalt soldattorp, ligger i skogen, och den kaukasiska ovtjarkan är en utmärkt hundras för oss, den ger trygghet och är samtidigt en härlig familjemedlem. Till framtidens planer hör uppfödning i liten skala av kaukasisk ovtjarka. Förutom vårt hundintresse gillar vi även gamla bilar. 

 

En vy från trädgården.

 

Den stora och rymliga rastgården, med mycket skugga sommartid.

 

En vinterbild

 

Det går bra att kontakta mig på svenska, finska eller engelska.

Carina

mail: vitavargar@yahoo.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 www.caucasian.se